BEHANDLING
16552
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16552,page-parent,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
nu1
nu2-1
nu3
nu4
nu5
nu6-1

Allmänna behandlingar

De allmänna behandlingar vi utför på kliniken omfattar bland annat undersökning, akutundersökning, röntgenåtgärder, tandstensborttagning, lagning,rotfyllning,Kirurgiska ingrepp, protetiska åtgärder kronor, Bro/brygga eller implantat, avtagbara proteser och dess reparation, bettskenor etc.

Undersökning:

Vi undersöker sedan dina tänder och tandkött. I basundersökningen ingår fyra röntgenbilder, men inför vissa behandlingar eller vid misstanke om sjukdom kan flera bilder eller mer avancerade röntgenmetoder behöva användas.

Akutundersökning:

Tandvärk kan göra nog så ont och kräva snabb behandling. Tandvärk beror oftast på inflammation eller infektion i pulpan eller i benet kring tanden. Vi lindrar ditt akuta besvär. Eventuell fortsatt behandling sker vid ett senare tillfälle.

Tandstensborttagning:

Det finns två sorters tandsten: Den ena kallas slavisten och uppstår oftast på insidan av tänderna i främre delen av neder käken eller på utsidan av kindtänderna, och serum sten som uppstår i inflammerade fickor mellan tand och tandkött. Tandstenen kan man inte borsta bort på egen hand, utan det krävs professionell hjälp av din tandläkare eller tandhygienist för att bli av med tandsten.

Lagning:

En lagning kan behövas när du har ett hål i en tand som är orsakat av karies, eller om du har en gammal lagning som har gått sönder.Vi använder väl beprövade och godkända tandfyllningsmaterial som består av plastfiller så kallade kompositer.

Rotfyllningar:

En rotfyllning är en behandling som du får hos tandläkaren om pulpan i tanden är infekterad eller inflammerad eller död. Detta kan ske om du har haft ett hål i tanden för länge och kariesangreppet har nått för långt. Med hjälp av en rotfyllning tas tandens nerv och bakterier bort från pulpakammaren och rotkanalerna.Rotkanalerna rensas och fylls med ett gummiliknande material som klistras fast i kanalerna.

Kirurgiska ingrepp:

Ibland är det inte möjligt att bevara en tand utan man kan bli tvungen att ta bort den. Det kan också vara så att du har en visdomstand som ger dig besvär som du önskar få borttagen.

Protetiska åtgärder

Protetiska ersättningar de förlorade tänder med:

  • kronor och broar.
  • kronor och broar/proteser på implantat
  • avtagbara proteser
  • skalfasader

Kronor och broar:Om din tand har stora skador sprickor eller har missfärgade tänder, stora fyllningar kan det ibland behövas en krona för ett estetiskt och hållbart resultat. Tanden slipas till, provisorisk krona/bro produceras och tandläkaren tar ett avtryck av tänderna. Avtrycket skickas till en tandtekniker som framställer en krona som sedan cementeras fast på tanden.

En bro behövs om en eller flera tänder saknas och man inte vill ersätta denna med ett implantat.

Observera att all tandteknisk produktion utförs i Sverige!

Garantier

Vi lämnar ett års garanti på avtagbar protetik och två års garanti på fast protetik.