ESTETISK – KOSMETISK TANDVÅRD
16568
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16568,page-child,parent-pageid-16552,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
nu1
nu2-1
nu3
nu4
nu5
nu6-1

Estetisk – kosmetisk tandvård

Estetisk tandvård eller kosmetisk tandvård betyder behandlingar som utförs av skönhetsskäl. Det kan exempelvis handla om skalfasader, kompositbehandlingar, puts och polering, tandsmycke etc.

Fyllning/lagning:

Gamla och svarta amalgamfyllningar kan ersättas med fräscha kompositlagningar eller porslinsinlägg om fyllningarna är stora.

Porslinsinlägg:

Inlägg används för att reparera mindre skador i tänderna och överlägg (onlays) för lite större. Inlays och onlays kallas även för porslinsinlägg. För att göra ett inlägg krävs två tandläkarbesök. Efter eventuell bedövning preparerar tandläkaren tanden och tar ett avtryck som skickas till tandteknikern.

Skalfasader:

Skalfasader ger tänderna ett snyggare utseende. En skalfasad är ett tunt skal i porslin som klistras fast på tändernas framsida. Detta gör att leendet ser vackrare och friskare ut. Skalfasader eller porslinsfasader kan vara en bra lösning som används ibland för att korrigera dina ojämna och sneda tänder, missfärgad emalj,slitna och skadade tänder, avstånd mellan framtänder kan enkelt slutas med hjälp av skalfasader. En del av patienter väljer att göra en tandblekning innan behandling med skalfasader för att få ett så vackert resultat som möjligt. Efter tandblekning bör man vänta några veckor för att tandfärgen ska stabiliseras innan tandläkaren väljer färg till skalfasaderna.